Detaliile unui DJ

DJ Nuntă

Pe plaiurile noastre mioritice sunt zeci, poate chiar sute de DJ de nuntă, mai ales dacă îi adăugăm aici şi pe cei care prestează doar ocazional acest tip de serviciu. Acest lucru îl puteţi verifică şi dumneavoastră printr-o simplă căutare pe Google după cuvinte cheie cum ar fi: dj nuntă, dj nuntă Iaşi, dj nuntă preţuri, dj mc nuntă etc. Aşadar, având o oferta atât de generoasă, este bine să ţineţi cont de câteva aspecte importante atunci când demaraţi căutarea unui dj pentru nuntă dumneavoastră.

Preţul este unul din principalele elemente pe care cei mai mulţi căutători de DJ pentru petrecerea de nuntă îl folosesc ca şi criteriu de selecţie. Pentru o alegere optimă, comparaţi preţul ofertei cu componenta efectivă a acesteia şi asiguraţi-vă că cel cu care discutaţi este un DJ cu experienţă în sonorizarea de nunţi şi botezuri.

Nu putem spune că există un preţ minim pentru aceste servicii, însă întodeauna raportaţi preţul serviciului la tipul şi brand-ul echipamentelor din ofertă şi luaţi în calcul portofoliul DJ-ului cu care intenţionaţi să colaboraţi. Analizaţi acest aspect încă de la primul contact, rapiditatea cu care vă trimite oferta, punctualitatea, calitatea şi consistenţa explicaţiilor. Semnaţi un contract în care să fie stipulat şi faptul că cel cu care discutaţi este persoana care va fi prezent în ziua nunţii la pupitrul de DJ. Petrecerile de nuntă sunt evenimente mai aparte faţă de petrecerile obişnuite deoarece invitaţii sunt de toate vârstele, iar gusturile muzicale ale invitaţilor sunt foarte diversificate, aşadar un DJ cu experienţă în sonorizarea de nunţi trebuie să fie capabil să se adapteze oricărui gen muzical agreat de audienţă, motiv pentru care trebuie să vă asiguraţi de faptul că DJ-ul cu care discutaţi are un portofoliu consistent.

Asiguraţi-vă că DJ-ul se va implică activ şi va încerca să creeze o atmosferă de voie bună şi distracţie precum şi că acesta este bun prieten cu microfonul, prezentând şi evidenţiind momentele importante ale petrecerii cum ar fi: prezentarea dansului de deschidere, furatul miresei, prezentarea artisitilor sau a dansatorilor invitaţi, dacă este cazul. Sub altă formă, DJ-ul trebuie să îndeplinească şi sarcinile de Maestru de ceremonie (DJ şi MC).

În momentul în care v-aţi hotărât asupra unui DJ pentru sonorizarea petrecerii dumneavoastră de nuntă, semnaţi cu acesta un contract de prestări servicii care să vă garanteze prezenţa acestuia la eveniment, contract care să conţină şi o anexă cu prezentarea în detaliu a echipamentelor din pachetul de sonorizare şi luminile agreate de dumneavoastră.

DJ Botez

Fără nici o îndoială, că şi în cazul petrecerilor de nuntă, DJ-ul este elementul cheie de care organizatorii au nevoie pentru că petrecerile de botez să fie un real succes. Aici dilema dintre alegerea unei formaţii sau a unui DJ pentru sonorizarea petrecerii de botez este mult mai mică comparativ cu cea a nunţilor deoarece, în general, botezurile sunt petreceri mai restrânse, motiv pentru care cei mai mulţi organizatori se orientează către varianta de sonorizare cu DJ.

Petrecerea de botez nu aduce organizatorilor acelaşi volum de emoţii faţă de cea de nuntă. Botezul copilului are loc ziua la biserica urmând ca sosirea la restaurant să aibă loc după amiază spre seară. Aşadar, ajunşi aici, DJ-ul este cel care trebuie să anime momentele de primire şi solicializare cu muzică adaptată dorinţelor auditoriului. Tot DJ-ul este cel care face prezentarea micuţului/micuţei botezate în momentul stabilit de comun acord cu organizatorii, părinţii şi naşii, şi realizează şi deschiderea oficială a serii.

DJ-ul va avea grijă să adauge în playlistul de botez melodiile alese de organizatori, alături de cele pe care rezonează invitaţii, fie că aceştia sunt copii, părinţi sau bătrâni care, în general, au gusturi muzicale diferite. DJ-ul de botez trebuie să alterneze genurile şi ritmurile pentru a bucură întreagă audienţă şi a o face să iasă la dans. DJ-ul de botez va prezenta ursitoarele şi va evidenţia în general fiecare moment al petrecerii de la deschidere până la intrarea tortului.